Diables Maurina
The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.

ESPURNES A TERRASSA

Espurnes a Terrassa, una petita gran història de les festes i les colles populars de foc a Terrassa......

Els nostres padrins

 

Diables de Terrassa

Podríem dir que DIABLES DE TERRASSA es va crear l'any 1981 i també la seva primera actuació al Raval que li va quedar com a nom EL RAVAL INFERNAL. Al voltant del 1987 es va començar a crear les forques grans i el famós FLIPOT. Cap allà l'any 1989 va aparèixer la figura del "pizconer" i les vestimentes que avui en dia coneixem d'ells. Entre els anys 1991 i 1996 els diables van organitzar-se juntament amb altres colles de Catalunya i van ser apadrinats pels diables de Vilanova, per celebrar els seus primers quinze anys com a colla i van fer la seva famosa diada que ja es ben tradicional. Fins al dia de avui continuen cremant per tota Catalunya i més enllà, ja son 32 anys de foc i soroll, una gran tradició en la que sempre, sempre us volem acompanyar.

                      GRACIES DIABLES DE TERRASSA, GRACIES PADRINS!!!!!!

                                                                                                   Diables Maurina de Terrassa

 

 

El Raval Infernal.

El Raval Infernal és l'acte de foc més important de la Festa Major.

Es va crear l'any 1981, arran de la recuperació del Drac de Terrassa i de la creació dels Diables de Terrassa. Aquests dos grups de foc de la ciutat el coordinen des del 1991.

L'acte es celebra al Raval de Montserrat tots els divendres de festa major. De quarts d'onze de la nit fins quarts de dotze el Raval s'enfosqueix quedant il·luminat només per les espurnes de foc de les colles de diables i bèsties de foc participants. Els tabalers, grans protagonistes de la nit no paren de tocar, només el FLIPOT els fa callar......

Al Raval de Montserrat el divendres de festa major,  el foc i el soroll dels diables, bestiari i tabals, fan del nostre Raval un RAVAL INFERNAL!!

 

3686038778 4ece5704f2raval1

 

El Correfoc de Festa Major.

El correfoc de festa major és l'acte de foc mes important després del Raval Infernal. El primer correfoc es va fer l'any 1987 i des de l'any 1990 s'ha realitzat ininterrompudament.

Hi participen tots els grups de foc de la ciutat més les colles convidades d'altres localitats. El dissabte a la nit si veus espurnes pel centre de Terrassa; corre o els diables t'envoltaran en foc......

 

 correfoc

 

Grups de foc a la nostra ciutat.

-Diables Maurina

-Diables de Terrassa

-Diables de Sant Llorenç

-Balrogs

-Diables de Ca N´Aurell i Drac Baluk Astharot

-Bitxo del Torrent Mitger

-La Pájara de Terrassa

-Drac de Terrassa

The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.

Cataclysm is a trademark, and World of Warcraft and Blizzard Entertainment are trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries.

This site is in no way associated with Blizzard Entertainment| Designed by LernVid.com |

T O P